ΚΡΟΑΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Φιναλίστ του Μουντιάλ, χωρίς νίκη

Α ρε Εθνικάααα…ραααααα, που θα ΄λεγεκαι ο αείμνηστος ο κυρ Γιάννης. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αγωνιστική εικόνα, με ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα και φαίνεται πως η Εθνική μας, αποκτά σιγά-σιγά, αέρα νικήτριας. Δεν ήταν καθόλου εύκολος αντίπαλος το Κόσοβο. Κι όμως τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και μου φάνηκε πως σε καμιά περίπτωση δεν θα άφηναν τη νίκη να τους ξεφύγει, μετά το 1-0. Με δύο νίκες εκτός έδρας, πάμε φουλ για άνοδο.

Είχα γράψει ότι με αυτό το υλικό που έχουμε, δεν αξίζουμε να είμαστε στην τρίτη κατηγορία  κι επιμένω στην άποψη μου. Φαντάζομαι τι θα γίνει στο Βόλο, στα δύο παιχνίδια με Κύπρο και Κόσοβο που ακολουθούν. Από τον κόσμο εννοώ που θα γεμίσει το γήπεδο. Ελπίζω τουλάχιστον… Όσο για τα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος, επιμένουμε φυσικά στο Nations League, με το ντέρμπι των «χαμένων», Κροατίας και Γαλλίας, που θα μας θυμίσει και λίγο τελικό Μουντιάλ, να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς.

Να έχεις επιθετική τριπλέτα, Μπενζεμά, Εμπαπέ και Γκριεζμάν, να παίζεις στο γήπεδο σου, να προηγείσαι με τον Μπενζεμά, να έχεις διπλάσιες τελικές προσπάθειες και τελικά να χάνεις από την Δανία με ανατροπή! Πόσες φορές μπορεί να συμβεί αυτό στην πρωταθλήτρια κόσμου και Nations League, Γαλλία…; Και το θέμα είναι, ότι, απόψε παίζει στην Κροατία, η οποία επίσης υπέστη, εντός έδρας ήττα -σοκ με 3-0 από την Αυστρία. Κι επειδή κανείς από τους δύο, δεν θέλει να μπλέξει και να μείνει τελευταίος και καταϊδρωμένος στον όμιλο, χάνοντας και την  κατηγορία, αναμένεται ντερμπάκι με τα όλα του. Η αλήθεια είναι, ότι οι Γάλλοι έχασαν το ματς με τους Δανούς, όταν στο 1-0, βγήκε από  το παιχνίδι ο κορυφαίος μέχρι εκείνη τη στιγμή αμυντικός, Βαράν, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξε και ο Εμπαπέ.

Και οι δύο τραυματίστηκαν και πιθανώς δεν θα παίξουν απόψε κι αυτό είναι υπέρ των Κροατών. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Ντεσάμπ δεν ήταν στον πάγκο, λόγω του θανάτου του πατέρα του. Για την Κροατία, μάλλον δεν υπάρχει δικαιολογία για την ήττα από τους Αυστριακούς, αλλά ίσως είναι σημαντικό σήμερα – από ψυχολογικής άποψης – ότι θα ξεκινήσει βασικός ο Μόντριτς. Αν υπολογίσουμε, τον μεταξύ τους τελικό στο Μουντιάλ (4-2) και τα δύο παιχνίδια που έπαιξαν το ’20 στο Nations League, οι Γάλλοι μετράνε 3 νίκες, αλλά και στα 3 ματς σκόραραν και οι δύο και είχαμε συνολικά 15 γκολ! Στο τελευταίο στο «Μάξιμιρ» πριν 2 χρόνια, οι Γάλλοι νίκησαν 2-1. Σημειώστε ακόμη ότι οι Κροάτες κόντρα στην Αυστρία, δεν σκόραραν για πρώτη φορά στη διοργάνωση, ενώ οι Γάλλοι τρέχουν αυτή τη στιγμή σερί 21 αγώνων, που βρίσκουν πάντα τα δίχτυα.

Αυστρία – Δανία

Με τη νίκη της στην Κροατία και την ήττα των Γάλλων από τους Δανούς, είναι ίσως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την Αυστρία, με πλεονέκτημα έδρας, να πάρει τη νίκη σήμερα και ταυτόχρονα τα ηνία του ομίλου και να αποκτήσει πιθανότητες ακόμη και για την πρώτη θέση. Η Δανία βέβαια έρχεται φορτσάτη από την τεράστια νίκη στο Παρίσι, αλλά η εικόνα που έβγαλαν οι παίκτες του Ράνγκνικ-παραδόξως- ήταν καταπληκτική. Ίσως ο Γερμανός καταφέρει με τους Αυστριακούς να σώσει κάπως το βιογραφικό του, μετά την κακή θητεία του στο Μάντσεστερ.

Εντός έδρας γενικά, η Αυστρία είναι σταθερή στα αποτελέσματα της, με εξαίρεση μια ήττα στα προκριματικά του Μουντιάλ από τη Σκωτία και πετυχαίνει και πολλά γκολ, αλλά με ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς από τους Δανούς. Η Δανία έκανε εκείνη την εκπληκτική εμφάνιση στο EURO, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε στην παράταση από την Αγγλία και φαίνεται πως η νίκη της στη Γαλλία, έδειξε ότι σχεδιάζει να διακριθεί και σε αυτή τη διοργάνωση. Πέρυσι, είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στα προκριματικά του Μουντιάλ και οι Δανοί νίκησαν και στα δύο ματς, χωρίς να δεχτούν γκολ και μάλιστα στη Βιέννη, συνέτριψαν τους Αυστριακούς με 4-0!

Ισλανδία – Αλβανία

Αυτό το παιχνίδι το επιλέγω επειδή είναι πολύ ανεβασμένες οι αποδόσεις για το τελικό αποτέλεσμα και νομίζω αξίζει το ρίσκο. Οι γηπεδούχοι ίσως έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα επειδή έχουν παίξει ένα ματς και απέσπασαν 2-2 στο Ισραήλ, ενώ οι Αλβανοί παίζουν για πρώτη φορά, αφού δεν έγινε φυσικά το ματς με τους Ρώσους. Σίγουρα θα είναι πιο φρέσκοι βέβαια, αλλά έτσι κι αλλιώς, η δυναμικότητα των δύο ομάδων είναι σχεδόν ίδια και τα αποτελέσματα τους μέχρι τώρα, δεν διαφέρουν και πολύ.

Οι Ισλανδοί δεν είναι, όπως η ομάδα που μας έβγαλε τα μάτια στο EURO ’16 και αργότερα στο Μουντιάλ ’18, αλλά παίζουν στην έδρα τους, έχουν και το κρύο με το μέρος τους, οπότε κοιτάνε μόνο τη νίκη, όμως και η αλβανική ομάδα διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ και έχει αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Ιταλία, ειδικά στην άμυνα, με αρχηγό βέβαια τον τερματοφύλακα Μπερίσα. Πιστεύω τα γκολ θα έρθουν δύσκολα.

Παναθηναϊκός Νέντοβιτς

05 Ιούν 22

Ο Ολυμπιακός καθάρισε με τρεις κατοστάρες, με συνολική διαφορά 110 πόντων και στο άψε-σβήσε τη σειρά των ημιτελικών με…

ΟΥΑΛΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚ

05 Ιούν 22

Ανάμικτα τα συναισθήματα και χτες στα παιχνίδια που προτείναμε, με την Ιταλία να παραμένει ο κακός δαίμονας των Γερμανών,…

σκουντης προγνωστικα μπασκετ 040622

04 Ιούν 22

Εκτός από τη συνηθισμένη αθλητική περιβολή, τα πάσης φύσεως χρειαζούμενα αξεσουάρ και τις μπάλες για την προθέρμανση, οι παίκτες…

θαναηλακης προγνωστικα 040622

04 Ιούν 22

Αφού έχασε και η Γαλλία από τη Δανία, καταλαβαίνει κανείς, ότι το Nations League, είναι ότι πρέπει για να…

σκουντησ προγνωστικα μπασκετ 030622

03 Ιούν 22

Την πάτησε και μάλιστα άσχημα τις προάλλες ο Παναθηναϊκός στη Λάρισα, είδε τους σεληνιασμένους Θεσσαλούς να προηγούνται με διαφορά…

ΒΕΛΓΙΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

03 Ιούν 22

Πρώτο δείγμα, θετικό για την Εθνική ομάδα του Πογέτ, η οποία φυσικά δεν έχει αλλάξει τον βασικό κορμό της…

σκουντης προγνωστικα 020622

02 Ιούν 22

Οι δυο τους, οι Γουόριορς και οι Σέλτικς αρχής γενομένης από απόψε (04:00) βρίσκονται ενώπιος ενωπίω στην 76η σειρά…

ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

02 Ιούν 22

Όπως διαπιστώσαμε και χτες, με τις Εθνικές ομάδες πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στα προγνωστικά στοιχήματος και λόγω μεγάλης…

σκουντης προγνωστικα μπασκετ 010622

01 Ιούν 22

Σαν τα μονά-ζυγά κυκλοφορούν στον δακτύλιο των playoffs της Basket League οι αιώνιοι αντίπαλοι… Κυριακή, Τρίτη, Παρασκευή σουλατσάρει ο…

ΙΤΑΛΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

01 Ιούν 22

Για να πω την αλήθεια, ούτε που θυμόμουν ότι το μακρινό 1993, είχαν βρεθεί αντιμέτωπες η Αργεντινή με την…

Author: Joseph Johnson