τσαμπιονσιπ αγγλιασ αποδοσεισ 2022-23

Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Αφιέρωμα για τη σεζόν 2022-2023

Πλησιάζει η έναρξη της Τσάμπιονσιπ Αγγλίας, με την πρώτη σέντρα να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (29/7) και ώρα 22:00. Κάτοχος του πρωταθλήματος είναι η Φούλαμ, η οποία πήρε και την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ τη δυάδα συμπλήρωσε η Μπόρνμουθ. Το τελευταίο εισιτήριο πήρε η Νότιγχαμ Φόρεστ, νικώντας στον τελικό των πλέι-οφ τη Χάντερσφιλντ. Όσο αφορά τον υποβιβασμό, Μπάρνσλεϊ, Ντέρμπι και Πιτέρμπορο ήταν η τριάδα που αποχαιρέτησε την κατηγορία, δίνοντας τις θέσεις τους στις Γουίγκαν, Ρόδεραμ και Σάντερλαντ. Από τη μεγάλη κατηγορία υποβιβάστηκαν οι Νόριτς, Γουότφορντ και Μπέρνλι.

[bookmaker_ad id=”20600″]Προσφορές* που ανεβάζουν τη θερμοκρασία όλο τον μήνα στο Pamestoixima.gr![/bookmaker_ad]

Σύστημα Διεξαγωγής

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 24 ομάδες, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους δύο φορές (εντός και εκτός έδρας), φτάνοντας το σύνολο των 46 αγωνιστικών. Η ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες δύο θέσεις παίρνουν την απευθείας άνοδο, με την πρωτοπόρο να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. Οι ομάδες που θα καταταχθούν στις θέσεις από 3 μέχρι 6, προκρίνονται στα πλέι-οφ, προκειμένου να διεκδικήσουν το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα, οι τρεις τελευταίες θέσεις υποβιβάζονται στη Α’ Αγγλίας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το κριτήριο που καθορίζει τη τελική κατάταξη είναι η διαφορά τερμάτων, ενώ αν υπάρχει και εκεί ισοβαθμία, τότε μετράει η καλύτερη επίθεση. Στην πιθανότητα που ούτε έτσι μπορούν να λυθούν οι διαφορές, το τρίτο κριτήριο είναι οι μεταξύ τους αγώνες.

Οι αποδόσεις

Παρά το γεγονός ότι έπεσε ως τελευταία από την Πρέμιερ Λιγκ, η Νόριτς είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άμεση επιστροφή της στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της Αγγλίας. Είναι μία από τις λίγες ομάδες που έχει καταφέρει να ανεβοκατεβαίνει σε συνεχόμενες σεζόν, γι’ αυτό και πολλοί την αποκαλούν ομάδα «ασανσέρ». Πολύ κοντά της βρίσκεται η Γουότφορντ που επίσης δεν έκανε καλή χρονιά και έπεσε αρκετά εύκολα, ενώ στο κυνήγι φαίνεται πως είναι και η Γουέστ Μπρομ με τη Μίντλεσμπρο, αφού είναι εξίσου κοντά σε απόδοση.

τσαμπιονσιπ αγγλιασ αποδοσεισ 2022-23

Οι ομάδες

Γουέστ Μπρομ: Δεν έπεισε με την εικόνα της πέρσι, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και από αρκετά νωρίς στο δεύτερο γύρο φάνηκε πως δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει καν την είσοδό της στα πλέι-οφ. Ούτε η αλλαγή προπονητή κατάφερε να της αλλάξει πορεία σε μεγάλο βαθμό.

Παραμένει ο Στιβ Μπρους στη τεχνική ηγεσία και για τη φετινή σεζόν, έχοντας ως βασικό στόχο να πάρει ένα από τα εισιτήρια της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ. Μεταγραφικά ενίσχυσε μέχρι στιγμής τη μεσαία της γραμμή, ενώ είχε και αποχωρήσεις, όπου αυτή του Τζόνστον (Τερματοφύλακας), ο οποίος παραχωρήθηκε ως ελεύθερος στην Κρίσταλ Πάλας.

Γουίγκαν: Εξαιρετική χρονιά διένυσε, παίρνοντας το πρωτάθλημα της Α’ Αγγλίας και εξασφαλίζοντας τη θέση της στη Τσάμπιονσιπ τη φετινή σεζόν. «Πετούσε φωτιές» η επίθεσή της, καθώς ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές με 82 γκολ ενεργητικό, έχοντας την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα σε ισοβαθμία με την Όξφορντ.

Εμπιστοσύνη στον Λίαμ Ρίτσαρντσον δείχνει η διοίκηση, διατηρώντας τον στον πάγκο της ομάδας, ενώ όσο αφορά τις μεταγραφικές της κινήσεις, απέκτησε τον έμπειρο Νιαμπέ (Αμυντικός) από τη Μπλάκμπερν ως ελεύθερο. Σε γενικές γραμμές έχει κρατήσει το βασικό της κορμό και όπως φαίνεται δεν θα υπάρξει πληθώρα μεταγραφών, εκτός αν υπάρξει ανάγκη.

Γουότφορντ: Κακή σεζόν και εύκολος υποβιβασμός, έχοντας πάρα πολλά αμυντικά προβλήματα. Είχε την 3η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα και τη 2η χειρότερη επίθεση σε ισοβαθμία με τη Μπέρνλι.

Όλα αυτά έφεραν φυσικά την απομάκρυνση του Ρόι Χόντσον από τον πάγκο της, με τον Ρομπ Έντουαρντς να είναι ο αντικαταστάτης του. Μεταγραφικά πούλησε τον Ερντάντεζ (Επιθετικός) στην Κολόμπους, τον Ζικερνάγκελ (Επιθετικός) στον Ολυμπιακό και τον Σισοκό (Μέσος) στη Ναντ. Απέκτησε τον Μπαγιό (Επιθετικός) από τη Σαρλερουά, καθώς και τον Μαναϊ (Επιθετικός) από τη Μπαρτσελόνα.

[bookmaker_ad id=”20600″]Προσφορές* που ανεβάζουν τη θερμοκρασία όλο τον μήνα στο Pamestoixima.gr![/bookmaker_ad]

Κάρντιφ: Μετριότατη χρονιά, ήταν πολύ κοντά στο να κινδυνέψει με υποβιβασμό, όμως πήρε σημαντικά αποτελέσματα τις τελευταίες αγωνιστικές, τα οποία τη βοήθησαν να απομακρυνθεί και εν τέλη να παραμείνει με «ευκολία» στην κατηγορία.

Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Στιβ Μόρισον δείχνει η διοίκηση, γι’ αυτό και παραμένει στη τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πολλές οι μεταγραφικές κινήσεις της, ειδικά όσο αφορά τις εισερχόμενες, έχοντας αποκτήσει παίκτες σε όλους τους τομείς.

Κόβεντρι: Επιτυχημένη θεωρείται η σεζόν που μας πέρασε για εκείνη, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος διεκδικούσε θέση για τα πλέι-οφ. Δυστυχώς για εκείνη μερικές αστάθειες στις τελευταίες αγωνιστικές την απομάκρυναν αρκετά από την εξάδα.

Παραμένει ο Μαρκ Ρόμπινς στον πάγκο της, ενώ όσο αφορά τις μεταγραφικές της κινήσεις, έχει κρατήσει σχεδόν όλους του παίκτες της, ενώ απέκτησε δανεικούς προκειμένου να δώσει «φρεσκάδα» σε μια αρκετά δύσκολη χρονιά όπως αναμένεται.

ΚΠΡ: Πολύ μέτρια χρονιά, είχε τις προοπτικές να κυνηγήσει μια θέση στην εξάδα και τα πλέι-οφ, αλλά η απόδοσή της έπεσε κατακόρυφα στα μισά της σεζόν, με αποτέλεσμα να μείνει αρκετά πίσω και εκτός διεκδίκησης.

Αυτά έφεραν τον Μαρκ Γουάρμπαρτον στην πόρτα της εξόδου, με τον Μίκαελ Μπέιλι να είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας. Αποχώρησε ο Ντε Βάις (Αμυντικός), ο οποίος πωλήθηκε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ενώ ελεύθεροι έμειναν και οι Όστιν (Επιθετικός) και Οντουμπάγιο (Αμυντικός), που αποκτήθηκαν από τη Μπρίσμπειν Ρόαρ και τον Άρη αντίστοιχα.

Λούτον: Πολύ καλή σεζόν, ξεπέρασε θα έλεγε κανείς τον εαυτό της με την απόδοσή της, καθώς κατάφερε να βρεθεί εντός πλέι-οφ. Παρ’ όλα αυτά αποδείχθηκε πιο αδύναμη από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, γι’ αυτό και ηττήθηκε στον ημιτελικό από τη Χάντερσφιλντ.

Ο Νέιθαν Τζόουνς γνωρίζει καλά ποια σημεία χρειάζονται βελτίωση στην ομάδα του, γι’ αυτό και κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας παίκτες κυρίως στη μεσαία γραμμή, αλλά και δύο τερματοφύλακες, αφού είχε σοβαρό πρόβλημα στις τελευταίες αγωνιστικές την περασμένη χρονιά.

Μίλγουολ: Θετική η εικόνα της, κατάφερε να τερματίσει εντός δεκάδας, διεκδικώντας μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές μια θέση στα πλέι-οφ. Όμως μερικά στραβοπατήματα δεν της έδωσαν το δικαίωμα να βρεθεί στην πρώτη εξάδα.

Ο Γκάρι Ρόουετ θα βρίσκεται και αυτή τη σεζόν στον πάγκο της, αφού η πορεία που έκανε η ομάδα του άφησε ευχαριστημένη τη διοίκηση. Μπορεί να έμειναν ελεύθεροι οι Γουάλας (Επιθετικός) και Μαχόνι (Επιθετικός), όμως ενισχύθηκε με τον Φλέμινγκ (Μέσος) από τη Φορτούνα Σιτάρντ, καθώς και με τον Χόνιμαν (Μέσος) από τη Χαλ. Επίσης αποφάσισε να κρατήσει τον Αφόμπε (Επιθετικός), ο οποίος ήταν δανεικός την περσινή χρονιά.

Μίντλεσμπρο: Πίκρα άφησε το τέλος της περασμένης χρονιάς, καθώς για λίγο δεν κατάφερε να διεκδικήσει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ μέσω των πλέι-οφ. Το κακό της ξεκίνημα ήταν αυτό που εν τέλη της κόστισε, καθώς επίσης και μερικά αρνητικά αποτελέσματα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Κρις Γουόλντερ τερμάτισε ψηλά στη βαθμολογία και φέτος έχει ως στόχο ένα ακόμα καλύτερο πλασάρισμα. Αποχαιρέτησε την ομάδα ο Σπενς (Αμυντικός), τον οποίο απέκτησε η Τότεναμ. Όσο αφορά τις εισερχόμενες μεταγραφές, πήρε με τη μορφή δανεισμού τον Στέφεν (Τερματοφύλακας) από τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Γκιλς (Μέσος) από τη Γουλβς. Σημαντική είναι και η ενίσχυση της άμυνας με τον Λένιχαμ, που έμεινε ελεύθερος από τη Μπλάκμπερν.

Μπέρμιγχαμ: Πάρα πολύ κακή σεζόν με πολλά προβλήματα στο αμυντικό της κομμάτι, τα οποία έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Καθόλου ικανοποιημένη η διοίκηση από τον Λι Μπόουερ, ο οποίος είδε φυσικά την πόρτα της εξόδου, με τον Τζον Έουστας να είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Ο Βρετανός ενίσχυσε την ομάδα κυρίως αμυντικά, παίρνοντας παίκτες με τη μορφή δανεισμού, θέλοντας να διορθώσει τα προβλήματα που υπήρχαν.

Μπέρνλι: Πάλεψε μέχρι τελευταίας αγωνιστικής, όμως τα πολύ άσχημα αποτελέσματά της την έφεραν αντιμέτωπη με τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ. Σκληροτράχηλη όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε αμυντικά, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό ώστε να την κρατήσει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μετά την αποτυχία στο να παραμείνει στην κατηγορία, ο Μάικλ Τζάκσον απομακρύνθηκε από τη θέση του προπονητή, με τον Βίνσεντ Κομπανί να είναι ο αντικαταστάτης τους. Ο στόχος του δεν είναι άλλος από το να επαναφέρει άμεσα την ομάδα στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της χώρας, γι’ αυτό και έχει ήδη ξεκινήσει την ενίσχυσή της έχοντας αποκτήσει τον Μούριτς (Τερματοφύλακας) από την Μάντσεστερ Σίτι, τον Μπαστιέν (Μέσος) από τη Σταντάρ Λιέγης και τον Κούγιεν (Μέσος) από την Άντερλεχτ. Έβαλε στα ταμεία της παρ’ όλα αυτά αρκετά χρήματα μετά τις αποχωρήσεις των Πόουπ (Τερματοφύλακας) στη Νιουκάστλ και Κόλινς (Αμυντικός) στη Γουλβς.

Μπλάκμπερν: Αδίκησε τον εαυτό της την περασμένη σεζόν, καθώς μετά τον τραυματισμό του βασικού της επιθετικού Μπρέρετον-Ντίαζ, φάνηκε να αποδιοργανώνεται πλήρως, χάνοντας σημαντικό έδαφος για τη μάχη των πλέι-οφ.

Τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα δεν άφησαν ικανοποιημένη τη διοίκηση παρά την υψηλή θέση που κατέλαβε, με αποτέλεσμα ο Τόνι Μοουμπρέι να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Νεός τεχνικός είναι ο Τζον Νταλ Τόμασον, ο οποίος είδε αρκετούς παίκτες να βλέπουν την πόρτα της εξόδου ως ελεύθεροι, με μερικούς από αυτούς να είναι οι Ρόθγουελ (Μέσος), Λένιχαμ (Αμυντικός) και Νιαμπέ (Αμυντικός). Μοναδική της μεταγραφική ενίσχυση μέχρι στιγμής είναι ο Μπρίτεν (Αμυντικός), ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

Μπλάκπουλ: Αρκετά εύκολα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, παίρνοντας αρκετά σημαντικά αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και σε δύσκολες έδρες.

Παρά την εύκολη παραμονή, ο Νέιλ Κρίτσλεϊ δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας τη φετινή σεζόν, με τον Μίκαελ Άπλετον να παίρνει τη θέση του. Διατηρεί τον βασικό της κορμό, ενώ πλαισίωσε την ομάδα με δύο δανεισμούς, τον Γουίλιαμς (Αμυντικός) από τη Λίβερπουλ και τον Φιορίνι (Μέσος) από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μπρίστολ Σίτι: Μέτρια σεζόν, δεν κινδύνεψε ποτέ με υποβιβασμό, ενώ έδειξε πολλά αμυντικά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τη βοήθησε σε μεγάλο βαθμό η καλή επιθετική της λειτουργία, αφού σκόραρε αρκετά γκολ, τα οποία έσωσαν σε πολλές περιπτώσεις στραβοπατήματα.

Παρά το προβλήματα, ο Νάιτζελ Πίρσον θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον πάγκο της, ενώ έχει ήδη κινηθεί για παίκτες, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι της, θέλοντας φυσικά να επιλύσει τα περσινά προβλήματα.

Νόριτς: Κάκιστη η απόδοσή της, δεν ήταν καν κοντά στο να διεκδικήσει την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς έδειξε πως έχει πάρα πολλά προβλήματα τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό της κομμάτι.

Ο Ντιν Σμιθ παρά το γεγονός ότι δεν φάνηκε να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα, θα διατηρήσει τη θέση του, έχοντας φυσικά ως στόχο την άμεση άνοδο. Απέκτησε τον Σάρα (Μέσος) από τη Σάο Πάολο, ενώ «έκλεισε» τον Χάιντεν (Μέσος) από τη Νιουκάστλ με τη μορφή δανεισμού. Παράλληλα, αποχαιρέτησε τον Μέλου (Μέσος), τον οποίο αγόρασε η Μπρεστ, ενώ έδωσε δανεικό τον Τζόλη (Επιθετικός) στη Τβέντε.

Πρέστον: Αρκετά καλή χρονιά, έδειξε αρκετές φορές τα δόντια της και δυσκόλεψε πολλές ομάδες της πρώτης εξάδας, ενώ τερμάτισε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ενδιαφέρουσες κινήσεις μέχρι στιγμής, καθώς έκλεισε ως ελεύθερους τους Γούντμαν (Τερματοφύλακας), Μπράντι (Μέσος) και Γούντμπερν (Μέσος), ενώ αρκετοί αποχώρησαν με τη λήξη του συμβολαίου τους. Φαίνεται πως ο Ράιαν Λόι και η ομάδα του θέλουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί τη φετινή σεζόν.

Ρέντινγκ: Τραγική σεζόν, σίγουρα θέλει να την ξεχάσει, καθώς λίγο έλλειψε να βρεθεί εντός της ζώνης του υποβιβασμού στις τελευταίες αγωνιστικές. Είχε την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα σε ισοβαθμία με την Πιτέρμπορο, όμως παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα τραυματισμών, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόδοσή της.

Συνεχίζει τη συνεργασία της με τον Πολ Ίνσε, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προπονητή τον Μάιο. Γνωρίζει πως χρειάζονται αρκετές αλλαγές στο ρόστερ προκειμένου να μην έχει παρόμοια σεζόν με την περσινή, γι’ αυτό μάλιστα είδαν την πόρτα της εξόδου αρκετοί παίκτες οι οποίοι δεν έλαβαν ανανέωση συμβολαίου. Κράτησε ένα κομμάτι του περσινού κορμού της, ενώ στελέχωσε σχεδόν όλες τις γραμμές της με νέα πρόσωπα, είτε με ελεύθερη μεταγραφή, είτε με τη μορφή δανεισμού.

[bookmaker_ad id=”20600″]Προσφορές* που ανεβάζουν τη θερμοκρασία όλο τον μήνα στο Pamestoixima.gr![/bookmaker_ad]

Ρόδεραμ: Εξαιρετική χρονιά για κείνη, λίγο έλειψε να στεφθεί πρωταθλήτρια, όμως μερικά σκαμπανεβάσματα λίγο πριν τη τελική ευθεία την έριξαν από την κορυφή. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να πάρει τη 2η θέση και την απευθείας άνοδο στην κατηγορίας, έχοντας με διαφορά την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Μετά την περσινή επιτυχία, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον πάγκο της ομάδας ο Πολ Γουάρν, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2023. Είδε αρκετούς παίκτες να αποχωρούν, όμως κινήθηκε εξίσου στο μεταγραφικό παζάρι και προσπάθησε να φέρει παίκτες με εμπειρία προκειμένου να φέρει την ομάδα σε ένα επίπεδο όπου θα μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα με υποβιβασμό.

Σάντερλαντ: Αλλοπρόσαλλη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περσινή χρονιά, καθώς σε πολλά σημεία έδειξε να μην είναι ικανή ακόμα και να μπει εντός εξάδας. Κατάφερε να σταθεροποιήσει την κατάστασή της στις τελευταίες αγωνιστικές, με αποτέλεσμα όχι μόνο να βρεθεί στα πλέι-οφ, αλλά και να παίρνει εν τέλη το τελευταίο εισιτήριο για τη Τσάμπιονσιπ, κόντρα στη Γουίκομπ.

Η ομάδα του Άλεξ Νέιλ θέλει να εδραιωθεί στην κατηγορία και γιατί όχι να διεκδικήσει και την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ στο άμεσο μέλλον. Αυτό το εγχείρημα βέβαια είναι αρκετά δύσκολο, γι’ αυτό το πλάνο ξεκινάει από το βασικό κομμάτι, το οποίο είναι η παραμονή. Όσο αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, απέκτησε τον Μπαγιάρντ (Αμυντικός) από την Άρσεναλ, καθώς και τον Νταζάκου (Επιθετικός) από την Ουνιόν Βερολίνου. Παράλληλα έχει διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ που είχε πέρσι, δείχνοντας εμπιστοσύνη πως μπορούν να φέρουν εις πέρας τον φετινό στόχο της ομάδας, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Δεν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χρονιά, καθώς ηττήθηκε στα πλέι-οφ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με αποτέλεσμα να πρέπει και φέτος να ριχτεί στη μάχη για να διεκδικήσει την άνοδο. Η έδρα της ήταν ο βασικός παράγοντας για τον οποίο κατάφερε να μπει στην εξάδα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, η διοίκηση την ομάδας έμεινε ικανοποιημένη από τον Πολ Χέκινγκμπότομ, γι’ αυτό και η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και φέτος. Μοναδική μεταγραφή μέχρι στιγμής είναι ο Αχμέντοντιτς (Αμυντικός) από τη Μάλμε, ενώ έχει κινηθεί κυρίως με δανεισμούς.

Σουόνσι: Κακή σεζόν για τα δεδομένα της, αφού κατατάχθηκε κάτω από το μισό του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πολλές αμυντικές αστάθειες, οι οποίες της κόστισαν σε αρκετές περιπτώσεις.

Την εμπιστοσύνη της διοίκησης φαίνεται πως έχει κερδίσει ο Ράσελ Μάρτιν, καθώς παρά την κακή σεζόν θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας. Είδε να αποχωρεί ο Ντάουνς (Μέσος), τον οποίο απέκτησε η Γουέστ Χαμ, όμως αγόρασε εξίσου τον Ντάρλινγκ (Αμυντικός) από τη Μίλτον Κέινς Ντονς. Το κενό του Ντάουνς, φαίνεται να έχει καλυφθεί με τον ερχομό του Άλλεν (Μέσος), ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Στόουκ.

Στόουκ: Ικανοποιημένη μπορεί να είναι από τη συνολική εικόνα της, δεν έμεινε ποτέ αρκετά χαμηλά ώστε να κινδυνέψει, όμως δεν βρέθηκε και ποτέ ιδιαίτερα ψηλά για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Θέλει φυσικά να επιστρέψει στις χρονιές που πρωταγωνιστούσε, γι’ αυτό και ο Μίκαελ Ο’Νέιλ προσπάθησε να δώσει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ του, αποκτώντας εκτός από ελεύθερους, και δανεικούς παίκτες από ομάδες που συμμετέχουν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Χαλ: Η σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη αγωνιστική, όμως η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Τεράστιο σερί ηττών μέτρησε κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού, αλλά παρ’ όλα αυτά βρήκε τον τρόπο να γλυτώσει από την επικίνδυνη ζώνη, εξασφαλίζοντας την παρουσία της και φέτος στην κατηγορία.

Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, όχι όμως και στον πάγκο της, αφού ο Σότα Αρβελάντζε θα παραμείνει και φέτος. Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά, αφού μετά την πώληση του Λιούις-Πότερ (Επιθετικός) στη Μπρέντφορντ, απέκτησε με μεταγραφή τους Σαγιαντμάνες (Επιθετικός) από τη Φενέρμπαχτσε, Σίνικ (Μέσος) από την Αντάλιασπορ και Τουφάν (Μέσος) εξίσου από τη Φενέρμπαχτσε. Ως ελεύθερους «έκλεισε» επίσης και τους Σέρι (Αμυντικός) και Εστουπινάν (Επιθετικός), οι οποίοι έμειναν εκτός συμβολαίου από τις Φούλαμ και Γκιμαράες αντίστοιχα.

Χάντερσφιλντ: Εξαιρετική χρονιά, κατάφερε να βρεθεί εντός πλέι-οφ έχοντας τρομερή αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της, όμως αυτό δεν κατάφερε να το δείξει στον τελικό όπου ηττήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί και πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο «αποτυχημένος» τελικός των πλέι-οφ ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Μπέρλοκ Κορμπεράν στον πάγκο της ομάδας, καθώς πλέον τη θέση του έχει πάρει ο Ντάνι Σκόφιλντ. Χωρίς του Τόφολο (Αμυντικός) και Ο’Μπράιεν (Μέσος) θα είναι φέτος, καθώς και οι δύο αποκτήθηκαν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ πωλήθηκε και ο Πίπα (Αμυντικός) στον Ολυμπιακό. Μοναδική εισερχόμενη αγορά είναι ο Ρουντόνι (Μέσος) από τη Γουίμπλετον, ενώ ως δανεικό «έκλεισε» τον Ανχορίν (Μέσος) από τη Τσέλσι. Γνωρίζει πως το να επαναληφθεί μια σεζόν όπως η περσινή θα είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά μετά την αποχώρηση τόσο του προπονητή, όσο και σημαντικών παικτών, όμως θέλει φυσικά να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική προκειμένου να εξαντλήσει όσες πιθανότητες έχει να βρεθεί στην πρώτη εξάδα

The post Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Αφιέρωμα για τη σεζόν 2022-2023 appeared first on Στοίχημα.

Author: Joseph Johnson