Κοπα Σουνταμερικανα

Με στόχο το «Αλμπέρτο Κέμπες»

Με το Κόπα Σουνταμερικάνα θα ασχοληθούμε σήμερα, την δεύτερη, σε επίπεδο, διασυλλογική διοργάνωση της Νοτίου Αμερικής, το αντίστοιχο Γιουρόπα Λιγκ της Ευρώπης δηλαδή. Είναι η φάση των «16», η αυλαία άνοιξε το βράδι της Τρίτης, με την Νασιονάλ της Ουρουγουάης, να νικά 2-0 την Ουνιόν της Αργεντινής, ενώ τα τρία παιχνίδια που γίνονται απόψε, θα ολοκληρώσουν τους πρώτους αγώνες, με τις ρεβάνς να γίνονται σε μία εβδομάδα. Από τους συγκεκριμένους αγώνες, θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε και τα προγνωστικά στοιχήματος που ελπίζουμε να μας στείλουν ταμείο, γιατί προχτές στο EURO των «μικρών», όλα πήγαν στραβά. Όταν βέβαια το Ισραήλ, πετάει έξω την Γαλλία, το μεγάλο φαβορί, τι περιμένεις…;

Ιντεπεντιέντε – Λανούς

Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε, η πρωταθλήτρια του Εκουαδόρ, έχει να παίξει επίσημο παιχνίδι, ακριβώς ένα μήνα, όταν στα τέλη του Μάη, έπαιζε στην τελευταία αγωνιστική, της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, όπου τελικά τερμάτισε 4η, αλλά μόλις 3 βαθμούς, κάτω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Λίγες μέρεςνωρίτερα, είχε αποκλειστεί στο Κόπα Λιμπερταδόρες και ως 3η στον όμιλο της, μεταφέρθηκε στο Σουνταμερικάνα.Αυτή η αγωνιστική απραξία, ίσως είναι καθοριστική για την εμφάνιση της απόψε, καθώς η Λανούς της Αργεντινής, έρχεται φορμαρισμένη, όχι όμως και με τα καλύτερα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, μετά από 5 αγώνες στο πρωτάθλημα, έχει πετύχει μόνο μία νίκη κι αυτή επί της Κολόν, που είναι στα ίδια επίπεδα. Πάντως, η τελευταία της εμφάνιση κόντρα στη Ρίβερ Πλέϊτ, το βράδι του Σαββάτου, θεωρείται καλή, παρά την ήττα της τελικά με 2-1.

Η φιλοξενούμενη, είχε και καλή παρουσία στη φάση των ομίλων του Σουνταμερικάνα, καθώς πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο της, έχοντας μάλιστα ανάμεσα στις αντιπάλους της και την πρωταθλήτρια της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος στο Εκουαδόρ που ανέφερα νωρίτερα, την Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι έχουν μόνο δύο ήττες στο γήπεδό τους από τον Φεβρουάριο και οι δύο στο πρωτάθλημα. Η Λανούς από την πλευρά της, έχει μόνο δύο νίκες, στα τελευταία της 9 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις. Σημαντική σίγουρα η παρουσία του Σορνόζα για τους γηπεδούχους, ο οποίος πέτυχε 5 γκολ στον όμιλο του Λιμπερταδόρες, ενώ η Λανούς μάλλον θα παίξει χωρίς τον τοπ-σκόρερ της, Λόπεζ, ο οποίος φεύγει για Παλμέϊρας. Τα προγνωστικά είναι υπέρ της Ιντεπεντιέντε (η νίκη, 1.66) αλλά θα ποντάρω στην αγωνιστική κατάσταση της Λανούς, η οποία έχει και το κίνητρο, ότι ο τελικός θα γίνει στην Αργεντινή, στο «Αλμπέρτο Κέμπες»!

Ολίμπια – Ατλέτικο

Η Ολίμπια Ασουνσιόν της Παραγουάης, είναι άλλη μια περίπτωση ομάδας, που δεν μπόρεσε να προκριθεί στο Λιμπερταδόρες και ήρθε στο Σουνταμερικάνα. Μάλιστα, την πρόκριση, την έχασε στη διαφορά τερμάτων στον όμιλο, από μια άλλη ομάδα της Παραγουάης, την ΣέροΠορτένιο. Το σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται και το πρωτάθλημα, το γνωστό Απερτούρα, ενώ από τα μέσα του Ιούλη, ξεκινά το Κλαουσούρα. Η Ολίμπια τερμάτισε 3η κι έχει ένα αδιάφορο ματς με την Γκουαρανί την Κυριακή, ενώ έρχεται από 4 σερί ματς αήττητη, με 3 νίκες και 1 ισοπαλία, στα οποία σκόραρε 15 φορές, αλλά δέχτηκε γκολ και στα 4.

Η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, είναι επίσης ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της στο Σουνταμερικάνα και στη Βραζιλία αυτή τη στιγμή, δεν έχει κάνει και ιδανικό ξεκίνημα, καθώς με 4 μόνο νίκες σε 14 αγώνες, είναι στη 13η θέση, ωστόσο, η διαφορά της με τις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Λιμπερταδόρες είναι μικρή. Πρόσφατα έχασε από την Παλμέϊρας με 4-2 (σκόραρε και ο Σκάρπα) και έκτοτε, σε 3 ματς, είναι αήττητη, αλλά με ομάδες που είναι κάτω από αυτήν. Το κακό είναι επίσης, ότι έχει και μία από τις χειρότερες άμυνες. Παρ  όλα αυτά, στο Σουνταμερικάνα, στη φάση των ομίλων, είχε καλή παρουσία, με 11 γκολ υπέρ και 5 κατά. Ίσως να την εμπνέει η διοργάνωση… Όμως, πιστεύω ότι, η Ολίμπια, έχει τον πρώτο λόγο.

Ουν. Κατόλικα – Σάο Πάολο

Μετά από πολύ άσχημη παρουσία στο Λιμπερταδόρες, όπου συγκέντρωσε μόλις 4 βαθμούς, η Ουνιβερσιδάδκατάφερε εν τούτοις, παρότι ήταν η χειρότερη 3η των ομίλων, να πάρει τη πρόκριση για το Σουνταμερικάνα. Είναι κι αυτή όμως, χωρίς επίσημο ματς από τις 29 Μαίου, που έπαιξε το τελευταίο της παιχνίδι στο Κλαουσούρα της Χιλής. Κι εκεί επίσης, δεν τα πήγε καλά, αφού τερμάτισε 10η στη βαθμολογία. Η Σάο Πάολο από την πλευρά της, έκανε την έκπληξη πριν από μία εβδομάδα, καθώς νίκησε στο κύπελλο την  Παλμέϊρας με 1-0, αλλά βέβαια υπάρχει και ρεβάνς. Στο πρωτάθλημα, χαρακτηρίζεται από τις πολλές ισοπαλίες (7), που της έχουν κόψει το δρόμο προς την κορυφή.

Είχε κάνει πάντως ένα δυνατό αήττητο σερί, 15 αγώνων, σε όλες τις διοργανώσεις (7 νίκες, 8 ισοπαλίες), μέχρι που έκανε δύο σερί ήττες το τελευταίο 15ήμερο, από Μποταφόγκο και Παλμέϊρας, στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον με τη νίκη στο κύπελλο, ήρθε στα ίσα της και θεωρώ πως σήμερα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα.Έχει δυνατή άμυνα, ενώ στα τελευταία 10 παιχνίδια της, μόνο στα δύο, σημειώθηκαν περισσότερα από 2 γκολ. Στη διοργάνωση, έχει 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια της, οι 5 στον όμιλο, όπου έμεινε αήττητη!  Οι δύο ομάδες, έχουν να βρεθούν αντιμέτωπες από το 2013, που είχε νικήσει η Σάο Πάολο με 4-3 εκτός έδρας! Λέτε να θυμηθούν τα παλιά…;

Προγνωστικά Στοιχήματος

σκουντησ προγνωστικα μπασκετ 29062022

29 Ιούν 22

Ένα ντέρμπι ολκής έχει την τιμητική του στη σημερινή ατζέντα του WNBA και μάλιστα νωρίς νωρίς και όχι μέσα…

σκουντησ προγνωστικα μπασκετ 28062022

28 Ιούν 22

Έγραφα χθες εδώ ότι ευτυχώς που υπάρχει (και θα υπάρχει για καιρό ακόμα) το WNBA, διότι αλλιώς θα πέφταμε…

ΑΓΓΛΙΑ U19 - ΙΤΑΛΙΑ U19 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

28 Ιούν 22

Και φτάσαμε αισίως στα ημιτελικά του EURO K-19, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ταλέντων, αλλά και των ατζέντηδων που ψάχνουν…

σκουντης προγνωστικα μπασκετ 040422

27 Ιούν 22

Ευτυχώς που υπάρχει (και θα υπάρχει για καιρό ακόμα) το WNBA (τα παιχνίδια του οποίου βρίσκουμε για στοιχηματισμό στην…

ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

26 Ιούν 22

Η Αργεντινή δεν μας βγαίνει προς το παρόν και είναι φυσιολογικό, αφού είναι το ξεκίνημα της σεζόν κι ακόμη…

σκουντης προγνωστικα αεκ ριγα

26 Ιούν 22

Eπεσε λοιπόν χθες το βράδυ η αυλαία και στο γαλλικό πρωτάθλημα με τον θρίαμβο της Βιλερμπάν και εν αναμονή…

θαναηλακησ προγνωστικα στοιχηματοσ 250622

25 Ιούν 22

Ο καύσωνας, μας οδηγεί και σήμερα σε πιο … δροσερά μέρη, κάπου εκεί, στη Λατινική Αμερική και ας ελπίσουμε,…

σκουντησ προγνωστικα στοιχηματοσ μπασκετ 250622

25 Ιούν 22

Μας χασομέρησαν αρκετά οι Γάλλοι, αλλά να που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ρίξουν οριστικά και αμετάκλητα κι…

σκουντησ προγνωστικα στοιχηματοσ 23060222

23 Ιούν 22

Αυτό που ο ίδιος έπαθε στην περυσινή σεζόν, αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει σήμερα ο Προμηθέας! Τι εννοώ; Στη…

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ - ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

23 Ιούν 22

Επιμένουμε σε αγώνες από τη Λατινική Αμερική, αλλά αυτή τη φορά θα πάμε στη διοργάνωση του κυπέλλου σε Βραζιλία…

Author: Joseph Johnson